Ricky Rubio presenta una nova sala per a pacients oncològics i familiars
20/09/2019

  • La Fundació Ricky Rubio, l’Institut Oncològic Dr. Rosell, Dexeus Dona i l’Hospital Universitari Dexeus col·laboren en la posada en marxa d’un espai de relax i confort per als  pacients en tractament oncològic
  •  La nova sala compta amb una zona de lectura, una zona de chill out i una zona de videojocs per tal que pacients i familiars se’ls faci més amena l’estància a l’hospital de dia

La nova sala neix de la col·laboració entre la Fundació Ricky Rubio, la Fundació de l'Institut Oncològic Dr. Rosell,  Vértix, la Fundació Dexeus Dona i l'Hospital Universitari Dexeus del grup Quirónsalud, entre d'altres patrocinadors. 

La finalitat d'aquest espai, situat al costat del Hospital de Dia oncològic del centre, és proporcionar benestar emocional i físic als pacients i els seus familiars. Un petit oasi per desconnectar de l'ambient hospitalari, en el qual poder compartir experiències amb altres pacients o amb professionals. La sala compta amb una zona de lectura, una zona de chill out i una zona de vídeo jocs.

L'any passat el jugador de bàsquet va posar en marxa la Fundació Ricky Rubio amb el doble objectiu de sensibilitzar la població sobre el càncer de pulmó i participar en projectes que ajudin al benestar dels pacients. Des del principi, la fundació compta amb el suport de l'Institut Oncològic Dr Rosell, a l'Hospital Universitari Dexeus i d'aquesta col·laboració va néixer el projecte de la nova sala de relax.

“Des de fa temps, una de les idees que em van impulsar a crear la meva pròpia Fundació va ser aquesta sala que avui s'ha fet realitat" ha explicat Ricky Rubio. "Per la meva experiència i sensacions pensava que, entre les accions que el meu Fundació desenvolupa en l'àmbit de la lluita contra el càncer de pulmó, un espai d'aquest tipus, pensat per donar confortabilitat, suport i ajuda emocional a pacients i familiars en tractament, també era una forma efectiva d'ajudar”.

"Des de la fundació afavorim la prevenció i la investigació, aquests són aspectes destacats, claus sens dubte, però també hi ha el factor humà" afegeix Ros. "La càrrega personal de suportar una malaltia així durant dies i mesos. Això és molt dur. La Sala The Ricky Rubio Foundation servirà per alleugerir en la mesura del possible els moments complicats del tractament i servir d'espai per a tallers metges, de treball, d'oci, de descans, vol ser multifuncional i sobretot molt acollidora, separar-la de l'entorn clínic per fer l'estada hospitalària més suportable. Per això he volgut compartir-la amb un company de selecció que és sobretot amic, germà de joc, que això és molt, com Víctor Claver, a qui li he demanat que m'acompanyi i faci seva aquesta iniciativa. De fet la sala portarà també el nom del seu pare, Javier Claver que va morir de càncer. Com en tot a la vida, avui la inaugurem amb la idea de millorar-ne el seu funcionament i la il·lusió de replicar-la en altres centres però amb la determinació i l'esperança que algun dia, quan entre tots puguem combatre aquesta malaltia, ja no siguin necessàries . Moltes gràcies a tots els que l'han fet possible ".

Un lloc de descans mental i físic per als pacients

“El càncer afecta totes les dimensions de la vida d'una persona” ha explicat el Dr. Santiago Viteri. “L'oncòleg concentra els seus esforços en el diagnòstic i tractament de la malaltia però som conscients que el sofriment del nostres pacients més que físics són metalls, emocionals o familiars i que no es poden resoldre receptant medicaments” afegeix.

“Els tractaments oncològics comporten sovint llargues esperes i els hospitals, en general, resulten freds. I parlant amb Ricky vam veure que no tenia per que ser així i vam decidir que metges, pacients i familiars podien crear una comunitat de suport mutu si tenien un lloc de trobada adequat; que els temps d'espera podien omplir-se de literatura, música i tot tipus d'art que ajudessin a oblidar temporalment les pors; que les esperes es podien emprar en formació i tallers que ajudessin a que la vida de tots nosaltres no girés necessàriament entorn del càncer” ha conclòs el Dr. Viteri.

 La Dra. Núria Solé, gerent de l'Hospital Universitari Dexeus ha afirmat que "iniciatives com la posada en marxa d'aquest espai per als pacients en tractament oncològic i els seus familiars formen part de l'ADN del nostre centre i del grup Quirónsalud l'objectiu principal és sempre millorar l'experiència dels nostres pacients ".

En aquest sentit, la nova sala també es convertirà en un espai de participació en què es realitzaran tallers de oncoestètica i nutrició entre d'altres per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels pacients oncològics.

Esta sala ha estat possible gràcies a la Fundació Ricky Rubio, la Fundació de l’Institut Oncològic Dr. Rosell, la Fundació Dexeus Dona, Vertix, Belloch, la Liga de videojuegos profesional, Pangea Oncology, Studio Invitado, HP, la Fundació Endesa, la Escuela de baile SS Mataró, Superheroi Marc Vergés, Beth Batlle, la família Agustí Creus y el Hospital Universitari Dexeus.
 

Demana hora

93 227 47 27

O omple aquest formulari
i et trucarem el més aviat possible

Vull estar informada/t sobre les últimes novetats de Dexeus Dona i rebre la newsletter:
Si necessites més informació, contacta amb el nostre Servei d'atenció al pacient.